diumenge, 18 de març del 2012

Reglament i consideracions específiques del joc per al 1r Torneig de Scrabble en Català de Sant Josep de sa Talaia

Us feim un recull de regles i consideracions a tenir en compte per al proper Torneig de Sant Josep. Així les podeu anar llegint i demanant dubtes. Demanem a tots els participants que les llegeixin atentament per evitar mals entesos i agilitar en la mesura del possible les explicacions durant el torneig de dissabte 24 de març. Els dubtes els podeu anar demanant mitjançant la nostra pàgina al Facebook. Si algú troba que s'hi pot afegir qualsevol aclariment, també ens ho pot comunicar.

1- La Q porta incorporada la U. És com si la fitxa fos QU.
2- Es poden fer senyors: canviar totes les fitxes en cas que siguin totes consonants o vocals fins a tres voltes seguides i sempre just en el moment d'agafar les fitxes i abans que l'altre posi paraula.
3- Una volta queden menys de set fitxes al sac ja no es poden fer canvis de fitxes.
4- De doble a doble de paraula es quadruplica. De triple a triple de paraula es nonuplica
5- Si els dos jugadors estan d'acord en no moure o en moure el tauler cap problema. Si no estan d'acord guanya qui tregui la fitxa més propera a la A o l'escarràs (fitxa blanca o comodí).
‎6- En els torneigs és habitual que els dos jugadors apuntin. Per dos motius. 1) Igualtat de condicions en la pèrdua de temps que suposa no poder pensar paraules mentre s'apunta. 2) Evitar al màxim possibles errors o discrepàncies en la puntuació. Per això es recomana que s'apuntin els punts simultàniament i es diguin en veu alta.
7- En aquest cas es tracta d'un torneig sense rellotges, però la recomanació en aquests casos és un màxim de 2 minuts per torn. Passats els 60 minuts les partides no acabades s'acabaran així com estiguin, deixant, això sí, que els jugadors 2 de cada taula acabin de posar paraula durant 2 minuts (els jugadors 2 són els que no han començat).
8- Es pot impugnar (demanar a les voluntàries i voluntaris que busquin un mot per comprovar si és correcte) i reimpugnar (demanar que el tornin buscar si es creu que el voluntari o voluntària s'ha equivocat). Els voluntaris i voluntàries no poden explicar absolutament cap significat ni els motius de la incorrecció. Això donaria pistes en la partida. Hi ha el dret, legítim, a no impugnar malgrat el jugador/a cregui que el seu adversari ha posat una paraula incorrecta.
9- No es pot posar paraula fins que els punts i la paraula principal (la paraula amb més punts col·locada en cas de posar-ne més d'una a la volta) estan anotats i comprovats en veu alta i l'adversari ha completat faristol (agafat les fitxes del sac que li falten per seguir jugant) i les ha pogut mirar per comprovar que té vocals i consonants per si ha de fer un senyor.

Podeu repassar les normes en aquest enllaç: http://scrabbleescolar.com/7.html

Seguim en contacte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada